top of page

Teknisk overblik over Aruba 300-serien – Access Points


Aruba 300-seriens Access Points giver høj performance og en fremragende brugeroplevelse på den digitale arbejdsplads. Vi har talt med Allan Højberg, Systems Engineer hos Aruba Networks i Danmark, om de unikke fordele ved Aruba Access Points.

Aruba 300-serien indeholder et af de bedst sælgende Access Points (AP) på markedet. Årsagen til populariteten skal findes i de mange muligheder for implementering samt forskellige brugsmønstre for AP’et.

”En af fordelene ved at vælge Arubas trådløse portefølje er skalerbarheden. Det er muligt at benytte de samme Access Points, uanset om du har 5 eller 10.000 AP’er i din installation” fortæller Allan Højberg og fortsætter: ”Den fordel åbner også op for muligheden at skalere, som der er behov for, uden at det initielle valg af AP bliver en klods om benet, eller der bliver uforudsete omkostninger ved behov for at udvide sin installation. ”

Stabilt Wi-Fi

I 300-serien er der inkluderet ClientMatch teknologi som forhindrer det, Allan Højberg kalder ’sticky clients’. I flere installationer ses det, at en mobil enhed bliver hængende på det AP, det først bliver forbundet til, hvilket giver en meget dårlig brugeroplevelse på grund af et svindende signal, som brugeren bevæger sig rundt i bygningen. Med ClientMatch identificeres den mobile enhed, og denne bliver dirigeret hen til det AP med bedst signal. Med den dynamiske roaming opnår brugeren en stabil og uforstyrret oplevelse.

Flere muligheder – indendørs kortvisning og kommunikation

Aruba 300-serien har integreret Bluetooth Aruba Beacons. Integrationen simplificerer administrationen af større Beacon implementeringer, samtidig med at virksomheder kan benytte indendørs kortvisning og give relevante push notifikationer til de mobile enheder. ”Beacons er en teknologi, der gør dig i stand til at kommunikere med dine medarbejdere. For virksomhederne betyder det, at de kan vejlede medarbejdere og fx eksterne konsulenter til de rigtige mødelokaler og derved give en god oplevelse samt spare den enkeltes tid. En anden mulighed er at give medarbejderne notifikationer om alt fra brandalarmen eller om menuen i kantinen,” forklarer Allan Højberg.

Beacons kan indsamle brugsdata, som kan bruges til planlægning. ”For de fleste virksomheder er den største omkostning efter personale bygningerne,” fortæller Allan Højberg. Med indsamling af data for bygningen kan man få et overblik over brugen af bygningen og optimere sine ressourcer. ”Kantinen kan måske få et overblik over, at det kun er 40% af medarbejderne, der er i huset om fredagen, eller dataen kan afsløre, at kontorerne generelt ikke er fyldt op som forventet, og at man derfor kan udnytte de tomme lokaler på anden vis.”

De integrerede Beacons i 300-serien gør det muligt at implementere et omfattende og omkostningseffektivt trådløst arbejdsmiljø, som er nemt at administrere.

Indbygget sikkerhed

Aruba 300-serien har indbygget sikkerhed med DPI (Deep Packet Inspection) Firewall. Aruba har indbygget en Layer 7 firewall i sine AP’er, der gør det muligt at oprette firewallpolitikker og håndhæve baseret på typer af applikationer. Således kan det trådløse netværk genkende applikationer og derefter godkende, blokere eller prioritere.


62 views
bottom of page