top of page

Aruba lancerer ny generation af netværksswitche


Aruba kan som første netværksleverandør tilbyde en komplet end-to-end portefølje af switche med et og samme operativsystem AOS-CX, spækket med en masse funktionalitet. Den nye serie er cloud-native og understøttet af Arubas Network Analytics Engine (NAE).

Aruba præsenterer i dag en helt ny generation af acces-switche. CX-serien, der sætter nye standarder for software og netværk, og omfatter nu Aruba CX 6300 med fast konfiguration og Aruba CX 6400, som er en modulær chassis-baseret switch til brug i access- og distributionslaget samt i coren. Dertil kommer den seneste udvikling af Aruba OS-CX operativsystemet, der giver netværksoperatøren en enkel end-to-end platform af switche.

Aruba er den første leverandør, der tilbyder en platform af switche, med et og samme moderne netværksoperativsystem – lige fra kanten af virksomhedens netværk til coren i datacentret. Platformen, som er cloud-native, er samtidig optimeret med Aruba Network Analytics Engine (NAE), der udnytter indbygget analytics og automatisering til at simplificere håndteringen, optimere fejlfinding og udbedre typiske netværksproblemer.

”Det er en absolut nødvendighed at have automatisering drevet af kunstig intelligens (AI) i en moderne edge-to-cloud-arkitektur. Vi tror på, at AI er nøglen til at analysere data, generere anvendelige indsigter og give skalérbar automatisering. Samtidig får it-afdelingen bedre mulighed for hurtig fejlsøgning og for en hurtig og proaktiv løsning af de mest presserende it-problemer. Vores vision for fremtiden er en cloud native-arkitektur, som giver virksomhederne agilitet og nye digitale muligheder. Dagens lancering er et vigtigt skridt i den retning,” siger Keerti Melkote, president og grundlægger af Aruba.

I dag kan virksomheder ikke bygge deres konkurrencekraft alene på bedre performance og større båndbredde. En moderne virksomhed kræver en avanceret arkitektur, som er selvvaliderende og selvjusterende gennem closed-loop automatisering. Og en arkitektur med intelligent support af forretningskritiske applikationer, der forhindrer it-angreb og giver den nødvendige agilitet.

Indtil nu har it-afdelingerne været nødt til at arbejde med ufleksible og uensartede netværks-arkitekturer, især ved drift af lokale kontorer i større virksomheder og datacentre. Den type arkitekturer kræver manuelle processer på tværs af forskellige operativsystemer, og det giver fragmenterede processer, netværk uden moderne funktioner og et mylder af ustruktureret data.

Gartner vurderer: ”I takt med at opdateringshastigheden øges, giver det ikke længere mening at planlægge og udrulle 10, hundrede- eller tusindvis af netværksændringer manuelt, hver gang en applikation skal ændres. Det er ikke alene upraktisk at foretage ændringerne manuelt, det øger også risikoen for alvorlige fejl.”

Manuelle processer er en stor barriere for organisationer og virksomheders evne til at flytte sig hurtigt, udvikle sig og trives i et konkurrencepræget marked. Udfordringer, som ifølge Gartner kan klares med en ”Cloud native-infrastruktur, som understøtter: Modularitet, programmerbarhed, fleksibilitet og modstandsdygtighed.”

Moderne virksomheder har brug for edge-to-cloud-arkitektur, der kører på en fælles platform for at få udbytte af automatisering og øget operationel effektivitet. En sådan arkitektur vil give it-afdelingerne frie hænder til at koncentrere sig om de forretningskritiske aktiviteter.

Et operativsystem, en operationel model. En ASIC-arkitektur.

Den nye portefølje af switche bygger på succesen fra CX 8400-serien og på det moderne operativsystem AOS-CX. Porteføljen inkluderer nøgleelementerne i en moderne netværksstruktur, herunder:

  • Serierne CX 6300 og CX 6400 med Arubas syvende generation ASIC-arkitektur: Aruba CX 6300 er en stackable serie af switche, som kan udvides med stor fleksibilitet og giver mulighed for op til 10 enheder i virtual switching framework (VSF). 10/25/50 gigabit uplinks opfylder behovet for båndbredde i dag og i fremtiden. Aruba CX 6400-serien er en modulær switch. Den kommer både i en fem og 10-slots version, med en non-blocking fabric og kan skaleres fra 100 Mbit/s i access-laget til 100 Gbit/s i core-laget. Det giver mulighed for at standardisere på én samlet platform på tværs af virksomheden.

  • AOS-CX 10.4: Den nye version af AOS-CX operativsystemet har fået flere nye features og nye muligheder, især i access-laget. Herunder Aruba Dynamic Segmentation, som giver en sikker og samlet politik på tværs af kabelbaseret og trådløs adgang for alle brugere og IoT-devices, Ethernet VPN (EVPN) over VxLAN for at få en enklere og mere sikker forbindelse mellem virksomheder og datacentre og live-opdatering ved hjælp af Virtual Switching Extension (VSX) uden nedetid under opdateringen.

  • Aruba NetEdit 2.0 med Network Analytics Engine: Den markant forbedrede version af Arubas NetEdit switch-konfiguration integrerer nu med Aruba Network Analytics. Det giver mulighed for automatisering og synlighed af alle switche, så it-afdelingen kan centralisere styringen. Almindelige opgaver som implementering af konfigurationsændringer og setup af systemet, som nu kan udføres med CX Mobile-appen, overvågning af issues og reducering af fejlsøgningstiden fra dage til minutter.

CX-serierne er tilgængelige fra november 2019.

Artiklen er skrevet af Lasse Garby, Country Manager at Aruba - LinkedIn

Switch Forward with Aruba CX - vil du vide mere?

www.arubanetworks.com/switch-forward kan du finde mere relevant information i form af eBooks, rapporter, samt replay af Launch webcast!

Du finder yderligere information om Aruba switches her.

Kontakt Arrow for en dialog om mulighederne!

Tag fat i Arrow hvis du ønsker en snak om mulighederne med de nye Aruba switche.


106 views
bottom of page