top of page

Fremtidens datacenter netværk


Velkommen til 2020’erne: Hvad betyder det for virksomhedernes datacenter netværk?

Vi er netop gået ind i et nyt årti, og selv om det måske ikke kan sammenlignes med spændingen op til årtusindskiftet for 20 år siden, er vi stadig i en periode, hvor teknologi i høj grad påvirker vores daglige liv, og hvordan vi arbejder.

Evolutionen bringer liv til kanten

Under dotcom-boblen og evolutionen af det moderne virksomhedsdatacenter så vi i løbet af 90’erne en stor stigning i antallet af datacentre, herefter en et større fokus på centralisering og derefter en stigning i public cloud-tilbuddene.

Med starten på det nye årti bliver det mere tydeligt, at en ny fase i datacenter-evolutionen er i gang. Efter to årtier præget af centralisering af infrastrukturen svinger pendulet tilbage mod kanten. Digital transformation og behovet for at udnytte data fra tilsluttede enheder for at skabe realtime-oplevelser på kanten af netværket driver dette paradigmeskifte.

Ifølge Gartner[1] bliver 90% af alle data oprettet og behandlet i centraliserede datacentre eller skyen. I 2025 har 75% af al data behov for at blive behandlet og analyseret i kanten af netværket, og med den udvikling kan du se frem til ændringer i datacenteret. For det første må vi forvente, at datacentrene fortsat vil skrumpe mere ind blandt andet på grund af højere densitet fra hyperkonvergens, samt at flere data flyttes til skyen.

De nye datacentre vil i højere grad bestå af to typer:

  • En blanding af traditionelle datacentre og campus netværk

  • Mini-datacentre med IoT-muligheder såsom store produktionsvirksomheder

Sidst, men ikke mindst kommer vi til at se mere til DevOps og agile processer fra udviklere, hvilket vil lægge et større pres på infrastrukturafdelingen

De ændringer vi ser, er også nært forestående for netværket, mens du finder balancen i de nye krav fra edge datacentre, voksende brug af cloud-udbud og dit resterende on-prem datacenter.

Selv om du sandsynligvis allerede er på din rejse hen imod denne nye æra af datacenter-netværk, er her tre overvejelser, du skal huske på:

Simplificering gennem automatisering

Applikationsudviklere fortsætter med at implementere DevOps og andre agile metoder for at optimere softwareudvikling. For bedre at understøtte disse teams sammen med forretningen, kan du forvente, at netværksoperationer bliver langt mere automatiserede og mere simplificerede, end de er i dag.

Handling og indsigt via Analytics

Der er nok ikke noget mere tidskrævende eller drænende for en afdeling end troubleshooting. At have bedre indsigt i netværket er nødvendigt for at opretholde den nødvendige it-service, kortere leveringstider og holde fokus på mere strategiske opgaver.

Prædiktiv analyse kan også hjælpe med at forudse problemer, inden de opstår, og også hjælpe med kapacitetsplanlægning, hvilket sikrer, at netværket har den rette arkitektur til at efterleve krav om brugeroplevelse.

Always-on availability

Automatisering af den daglige drift vil hjælpe med at forbedre oppetiden ved at undgå menneskelige fejl. Men hvad it-afdelingen også har brug for, er en langt mere simpel og mere pålidelig måde at sikre en høj tilgængelighed. At have et cloud-native, mikroservicebaseret system vil sikre øget robusthed på softwareniveau, og det at være i stand til at orkestrere live softwareopgraderinger for at fjerne vedligeholdelsesvinduer vil også være af største vigtighed.

For mere information om ovenstående artikel og links – klik her

HPE + Aruba = Datacenter Nirvana

Som tidligere årtier ser vi ikke et fald i traditionelle datacentre, men snarere en evolution. I dette tilfælde fremkomsten af edge datacentre til at styrke IoT og andre digitale initiativer på distribuerede lokationer.

HPE og Aruba er førende inden for levering af teknologiløsninger til datacentret med vores CX-portefølje. Så når du er klar til at kigge nærmere på nye muligheder, skal du endelige tage fat i os.

____________________________________________________________________


28 views
bottom of page