top of page

Fem trin til at optimere din infrastruktur til Wi-Fi 6


En af de store barrierer for udvikling i flere virksomheder er i dag begrænsninger på netværksfronten. Det kraftigt stigende antal IoT-enheder og applikationer, der hungrer efter atter mere båndbredde, kan ikke engang på kort sigt håndteres af nutidens trådløse netværk. Wi-Fi 6, også kendt som 802.11ax, lover hurtigere hastigheder, mere pålidelig forbindelse og muligheden for at understøtte flere enheder pr. AP (access point).

Med den optimerede funktionalitet ved Wi-Fi 6 kommer der et større pres på virksomhedsnetværket. Ved at opnå hastigheder på op til fire gange hurtigere end på de tidligere standarder, vil Wi-Fi 6 skubbe mere båndbredde til kablede netværk end nogensinde før – og den ældre switching-infrastruktur kan ikke håndtere udfordringen.

Når din virksomhed begynder at tage de første spadestik til at flytte til en next-gen switching-infrastruktur for at understøtte Wi-Fi 6, skal du huske disse fem vigtige funktionaliteter:

Wire speed og VOQ

Infrastrukturen kan kun være så hurtig som dens langsomste komponent. Uden den rette performance og kapacitet til dit kablede netværk er overgangen til Wi-Fi 6 ikke mulig. Mange legacy switches lider af head-of-line blocking, som begrænser throughput på alle porte - hvilket koster både tid og penge.

Kig efter switche med non-blocking, virtual output queuing (VOQ) funktionalitet samt wire speed ydeevne. Selv om de er almindelige funktionaliteter i datacenter switches, er disse funktioner også nødvendige til uddannelses- eller edge netværk og andre netværk med høj densitet.

Multi-gig Ethernet

Fordi der er mulighed for at levere eksponentielt højere hastigheder end sin 802.11ac-forgænger, kræver Wi-Fi 6-support en kablet infrastruktur med langt mere kapacitet. Genkabling af netværksinfrastruktur er tidskrævende og dyr, hvilket kræver betydelige omkostninger til hardware og arbejdskraft samt omkostningerne, der er forbundet med et servicevindue.

Hold omkostningerne nede, begræns nedetiden og sørg for at fremtidssikre din next-gen investering ved at kigge efter switche, der tilbyder multi gigabit Ethernet-netværk. Med auto-negotiating funktionalitet kan Ethernet-linket tilbyde den højest mulige hastighed på et givent kablet netværk og understøtte datahastigheder på 1, 2, 5 og endda 10 Gbps.

Modulære fleksible uplinks

Dit netværk kræver muligvis kun 10 GbE uplinks i access- og aggregeringslaget i dag. Men hvad sker der, hvis Wi-Fi 6, IoT og andre digitale teknologier tvinger dig til at skalere op til 25 eller endda 50 GbE uplinks i den nærmeste fremtid?

Invester i løsninger, der leverer modulære, fleksible uplinks, der hjælper med at booste throughput på eksisterende switchporte. Så i stedet for at købe og udskifte eksisterende moduler, er alt det, der kræves, en simpel konfigurationsændring og en ny transceiver.

Always-on PoE

Stabil Power over Ethernet (PoE) er et krav til ethvert virksomhednetværk, der har implementeret IoT enheder og Wi-Fi 6. I næsten to årtier har PoE hjulpet virksomheder med enorme besparelser på omkostninger til kabling, forbundet og givet strøm til lavspændningsenheder, og det leveret både datasignaler og elektricitet fra ét enkelt kabel.

Dynamisk segmentering

Mange Wi-Fi 6-adgangspunkter bliver standardplatformen for IoT, hvilket fjerner behovet for at købe og administrere separate gateways. At sikre IoT-enheder og den dertil knyttede trafik vil dog stadig være et ægte mareridt for IT-afdelinger, der fortsat er afhængige af VLAN, ACL og andre traditionelle, statiske konfigurationer.

Derimod simplificerer dynamisk segmentering virksomhedens netværkssikkerhed. Dynamisk segmentering gør det nemt for IT at sikre IoT og mobile strategier, der er forbundet med Wi-Fi 6 ved automatisk at anvende og håndhæve rolle- og enhedsbaserede politikker på tværs af både kablede og trådløse infrastrukturer.

For eksempel kan et IoT-aktiveret sikkerhedskamera tildeles en rolle, der kun begrænser dens trafik til en bestemt server, hvilket eliminerer risikoen for, at ondsindet trafik kan brede sig på tværs af netværket.

Dette blogindlæg er ment som inspiration til din næste investering i Wi-Fi 6 og som en hjælpende hånd, der guider dine investeringer i fremtidens teknologi

Hvis du vil vide mere om Wi-Fi 6, kan du finde mere inspiration på Aruba’s blog:


33 views
bottom of page