top of page

Simplificering af netværksinfrastrukturen hos Aalborg Kommune med Aruba Networks

– Danmarks tredjestørste kommune, Aalborg, har gennemgået en spændende teknologiopgradering, der fokuserer på modernisering og simplificering af netværksinfrastrukturen.Når Dennis Ranum Sivesgaard, netværks- og sikkerhedsspecialist hos Aalborg Kommune, møder på arbejdet, er det til en større netværksinfrastruktur, end man forestiller sig. Aalborg Kommune beskæftiger 18.000 ansatte, hvor infrastrukturen er fordelt på 700 forskellige adresser fordelt på 1100 km2 – og der er således tale om både en kvantitativ og arealmæssig stor infrastruktur. Samtidig er Aalborg kendt for at være en dynamisk og innovativ kommune, der allerede i flere år har haft en hel række IoT-enheder på netværket såsom varmesøgende kameraer, vandmålere og intelligente skraldespande. For at simplificere både den daglige vedligeholdelse og forbedre overblikket over hele infrastrukturen tog Aalborg Kommune skridtet til en større teknologiopgradering med Aruba Networks.


Aruba CX-platform


Dennis Ranum Sivesgaard og Aalborg Kommune gik i markedet for at finde en løsning, der kunne samle deres infrastruktur med et centralt overblik. Efter en grundig foranalyse af en række muligheder på markedet faldt valget på Arubas CX-platform. Aalborg Kommune opgraderede hele uddannelsessektoren med 500 nye switche. Platformen automatiserer netværket til et niveau, hvor det løser mange af de traditionelle hovedpiner, der findes på netværket.


Med CX Switch-porteføljen følger mange attraktive features med:

  • Cloud Native-operativsystem – moderne arkitektur med et nyt OS med komplet programmerbarhed og workflow-automatisering.

  • Distribuerede analyser – overblik giver indsigt i netværket! Udfordringer kan både opdages og løses hurtigt.

  • Edge adgang til datacenteret – værktøjer til alle slags use cases helt fra kanten af netværket og ind til kernen af datacenteret med centralt OS og en racktilpasset platform.


Agent med indsigt - Network Analytics Engine (NAE)


Med hele CX Switch-porteføljen hører Network Analytics Engine (NAE) med og hjælper Aalborg Kommune med at give indsigt og overblik, så de effektivt kan opdage, prioritere og fejlsøge på problemer på netværket. Netværksafdelingen kan konfigurere overvågning af bestemt trafik eller andre interessepunkter. NAE-agenten opsamler og analyserer kontinuerligt data direkte på switchen, andre enheder i nærheden eller på trafik på tværs af netværket for at finde sammenhænge, der i sidste ende udløser en automatisk alarm, der direkte kan tages action på.Zero Trust-sikkerhed med Clearpass


I uddannelsessektoren i Aalborg Kommune er der en broget portefølje af forskellige enheder, der både dækker over BYOD (Bring Your Own Device) og Chromebooks, der er blevet udleveret til eleverne.


De mange forskellige enheder på netværket kunne gøre det svært at bevare overblikket over

infrastrukturen. Men ved at benytte Aruba ClearPass får man et simpelt overblik over alle sektorens enheder på netværket. Via administrationsmodulet er alle enheder synlige og dermed klar til at blive profileret med det rette godkendelsesniveau. Hvis en fremmed enhed kobler sig på netværket, vil enheden ikke have nogen rettigheder til at tilgå data eller andre ressourcer. Ved at give synlighed og profilere enheder kan man hurtigt finde fejl, og afhjælpe problemer, før de opstår. Med Aruba ClearPass bliver godkendelse af enheder og sikkerhedspolitikken automatiseret.


Aalborg Kommune er snart i mål med hele implementeringen af 500 CX switche og tænker allerede på fremtiden, og hvordan de med det næste teknologiske skridt kan optimere deres netværk med andre af Arubas intelligente software-løsninger.


Hvis du vil vide mere om Aruba Networks hos Aalborg Kommune, kan du også høre dette afsnit af Arrow Podcast via din favorit Podcast app.

51 views
bottom of page