top of page

HPE Aruba Networks EdgeConnect: Forskellen mellem SD-Branch og SD-WAN-løsningenVirksomheder i dag har fået nye udfordringer, når det kommer til administration og sikring af deres netværksinfrastruktur. Traditionelle datacentre, der ligner gamle borge med perimetersikring såsom voldgrave og høje mure, er ikke længere tilstrækkelige i en verden, hvor data befinder sig over alt med tilgange til flere cloud-services. Det kræver innovative og dynamiske sikkerhedsløsninger, der imødekommer disse skiftende krav. En sådan løsning er HPE Aruba Networks EdgeConnect-familie, som omfatter både SD-Branch- og SD-WAN-produktnavne.


SD-WAN, der står for Software-Defined Wide Area Network, opstod som et middel til at udvide netværk til flere lokationer. Uanset om det drejer sig om at forbinde flere datacentre eller forskellige filialer, var målet at anvende konsistente politikker og sikkerhedsforanstaltninger på tværs af netværket. SD-WAN gjorde det muligt for virksomheder at skabe et softwaredefineret Wide Area Network (WAN), der muliggjorde centraliseret kontrol og administration af distribuerede netværksressourcer.


Men landskabet fortsatte med at udvikle sig. Fremkomsten af cloud computing introducerede nye udfordringer, da medarbejdere fik adgang til data fra forskellige steder, herunder fjernarbejdspladser. Denne ændring krævede netværksløsninger, der kunne imødekomme disse ændringer og levere optimal ydeevne. Her kommer SD-Branch- og SD-WAN-løsningerne fra Aruba ind i billedet.


Lad os se nærmere på detaljerne i hver løsning inden for Aruba Networks EdgeConnect-portefølje.SD-Branch – Løsningen til de fleste danske virksomheder

SD-Branch er som skræddersyet til det danske marked. Produktet henvender sig til virksomheder, der har en pålidelig internetforbindelse, hvilket er normalen i Danmark. Den består af to controllere én i hver ende og intelligensen fra SD-WAN-løsningen. SD-Branch-controlleren undersøger tilgængelige forbindelser, såsom internet, mobilnetværk, ADSL og MPLS. Den vælger den mest egnede forbindelse til routing af trafikken, hvilket sikrer effektiv og sikker dataoverførsel.


Dataene krypteres og overvåges i destinationsenden for at sikre datakonsistens under transmissionen. Denne løsning passer til miljøer med acceptabel latenstid og standardtyper af forbindelser, hvilket gør den ideel for organisationer med filialer med høj geografisk nærhed.SD-WAN – Velegnet til det udfordrede miljø og globale filialer

SD-WAN er en anden del af Aruba Networks EdgeConnect-familie. Løsningen giver tilgang til administration af forskellige kanaler eller tunneler, herunder mobilnetværk, satellitforbindelser, MPLS og internettet.


Det er nødvendigt med flere muligheder for optimering af internetforbindelsen, når man arbejder i udfordrende miljøer med suboptimal latenstid eller bruger satellitforbindelser på f.eks. skibe eller fjerntliggende lokationer.


I SD-WAN-løsningen kan man kontrollere og distribuere trafikken på tværs af flere kanaler og udnytte funktioner som web-boosting og kryptering. Sikkerhedsforanstaltningerne i SD-WAN giver en højere grad af granularitet og sikrer robust beskyttelse af data under transmissionen. Denne løsning henvender sig til virksomheder, der opererer i miljøer med forskellige niveauer af forbindelsesmuligheder.


For at opsummere består Arubas EdgeConnect-familie af både SD-Branch- og SD-WAN-løsningen. SD-Branch er velegnet til virksomheder med filialer i nærområdet, der nyder godt af pålidelig infrastruktur og lav latenstid. På den anden side imødekommer SD-WAN-løsningen behovene hos virksomheder, der opererer i udfordrende miljøer med flere filialer spredt over hele verden, og som kræver avancerede sikkerheds- og trafikoptimeringsfunktioner.


Mens teknologien fortsætter med at udvikle sig, og virksomheder i stigende grad er afhængige af cloud-baserede services, leverer HPE Aruba Networks EdgeConnect-familie de nødvendige værktøjer til virksomhederne til at navigere i et evigt skiftende landskab. Uanset om det drejer sig om SD-Branch eller SD-WAN, tilbyder Aruba Networks fleksible og skalerbare løsninger til at imødekomme kravene inden for moderne netværk.


Vi håber, at denne oversigt har kastet lys over forskellene mellem SD-Branch og SD-WAN og har givet værdifuld indsigt i Aruba Networks EdgeConnect-familie.Hvis du vil vide mere kan du også se vores illustrerede video med Frank Stott fra HPE Aruba Danmark om samme emne her:


17 views

Comments


bottom of page