top of page

Den gode hybride kontoroplevelse med ArubaEfter mere end to år med hjemmearbejde har vi bevist, at den hybride arbejdsplads har flere fordele og er effektiv for både medarbejdere og virksomheder. Med udsigt til at hjemmearbejdspladsen vil blive betydeligt mere brugt, åbnede folketinget for en måned siden op for muligheden for mere hjemmearbejde, uden virksomheden har krav til en egentlig hjemmearbejdsplads. Efter de gamle regler kunne en medarbejder kun arbejde hjemmefra én dag om ugen fra sin bærbare computer, uden at arbejdsmiljølovens krav om indretning af hjemmearbejdsplads trådte i kraft. Med den nye aftale kan medarbejderne få lov til at arbejde hjemme to dage om ugen, uden at de særlige krav træder i kraft. Denne aftale forventes at træde i kraft i april 2022, og de nye regler sikrer et fleksibelt og forsvarligt arbejdsliv uden unødige meromkostninger for arbejdsgivere og ansatte.


Den hybride arbejdsplads ændrer ikke kun, hvordan medarbejderne arbejder, men hvad virksomhedens it-netværk skal understøtte. Erfaringerne fra de sidste to år har vist, at det er vigtigt med en stabil og sikker netværksinfrastruktur, så medarbejderne har den samme gode oplevelse hjemmefra, som når de sidder på kontoret.Fremtidens kontorplads

Med mindre arbejdstid på kontoret kan virksomheder vælge at reducere deres kontorpladser. Faste kontorpladser vil muligvis være færre, efterhånden som fjernarbejdet øges, hvilket vil resultere i, at flere medarbejdere bruger kontoret på en given dag, end der er ledige pladser. Den hybride model kan betyde ingen faste pladser men med først-til-mølle-skriveborde eller teknologibaserede tilgange, som ligner hotelbooking - fx software til at tildele midlertidige skriveborde.


På den hybride arbejdsplads vil afhængigheden af båndbredde-intensive applikationer såsom unified communications og video-møder fortsætte. Men nu vil IT ydermere få til opgave at levere en stabil oplevelse, uanset om medarbejderen sidder i virksomheden eller på hjemmekontoret, da medarbejdere vil bevæge sig flydende mellem begge.


Det gælder både for kontoret ude og hjemme, at Wi-Fi 6- og Wi-Fi 6E-understøttelse vil være nøglen til succes. Wi-Fi 6, også kendt som 802.11ax, udvider 802.11ac-standarden og giver øget hastighed, fleksibilitet og skalerbarhed. Med Wi-Fi 6 kan virksomhedens netværk understøtte kravene til hybridt arbejde med:

  • Højere datahastigheder

  • Større kapacitet

  • Forbedret ydeevne i miljøer med mange tilsluttede enheder

  • Færre forstyrrelser på netværket

  • Forbedret strømeffektivitet til IoT


Wi-Fi 6E strækker fordelene ved Wi-Fi 6 til 6 GHz-båndet og låser op for op til 1200 MHz ekstra kapacitet og flere 80 MHz/160 MHz-kanaler. Ekstra kapacitet og bredere kanaler er ideelle til at imødekomme kravene til flere videomøder og anden telepresence.Aruba ESP – Det intelligente netværk

IT er fundamentet for fremtidens kontoroplevelse. Men med så mange forskellige initiativer bliver infrastrukturen mere kompleks og besværlig. Det betyder, at det kan blive et større arbejde at drive et stabilt netværk i fremtiden pga. øget pres på IT-afdelingen.


ESP er branchens første cloud-native platform, der er designet til at automatisere, samle og sikre kanten af netværket. Ved at benytte kunstig intelligens (AI) kan ESP opdage og løse problemer, før de påvirker virksomheden. Med EdgeConnect Microbranch, der understøtter fjernarbejde, AP'er på kontoret, der tilbyder Wi-Fi 6/6E og Aruba Central, der giver netværksadministratorer adgang til det hele fra et enkelt dashboard, bliver Aruba ESP vinduet ind i virksomheden. Aruba ESP bliver forbindelsen, sikkerheden, administrationen, AI og giver den indsigt, der er nødvendig for en succesful hybrid arbejdsplads.


Hvis du vil vide mere om den gode hybride kontoroplevelse med Aruba, kan du se denne lightboarding video , læse mere her eller lytte til dette afsnit af Arrow Podcast, hvor du kan høre, hvordan EFIF benytter UXI-sensorer.

19 views

Kommentare


bottom of page